Egyre nagyobb teret kapnak a politikai kampányokban az online felületek. Bár a választókkal való személyes kapcsolatot mindenki fontosnak tartja, ennek ellenére egyre többen használnak alternatív csatornákat.

Kevesebb, mint 3 hét van az országgyűlési választásig, így teljesen természetes, hogy az utcákon mindenhol megtalálhatók az ilyenkor megszokott kampányeszközök. Az óriásplakátok, a postaládákba dobált szórólapok, valamint az aláírásokat gyűjtő és standoló aktivisták sűrűjében egyre többször szólítják meg a választókat telefonon. Emellett már a közösségi oldalak használatát is minden komolyabb jelölt fontosnak tartja:

Dr. Szűcs Lajos (FIDESZ-KDNP)

Apostol Klaudia (LMP)

Sas Zoltán (JOBBIK)

Nyeste Andrea (DK)

Még nem Skynet, de

A gyömrői FIDESZ Facebook-oldalán egy eddig szokatlan megoldással is találkozhatunk: chatbotokkal, azaz robotokkal beszélgethetnek azok, akik bármilyen poszthoz kommentet írnak. Természetesen nem kell a filmekből ismert gonosz, mesterséges intelligenciától tartani. A robotok arra alkalmasak, hogy Messengeren felvegyék a kapcsolatot az oldal látogatóival és segítsenek, ha az olvasó szeretné aláírásával támogatni a szervezet kerületi jelöltjét, Dr. Szűcs Lajost. Aki kíváncsi a gyömrői FIDESZ robotjára, annak elég annyit tennie, hogy bármihez hozzászól a szervezet Facebook oldalán.