Lehetetlen közlekedni babakocsival Pécel több pontján, ennek ellenére egyelőre nincs jó megoldás a város járdáinak rendbetételére. A polgármester szerint jelenleg hiányzik a szükséges pénz, és eddig a lakosság sem volt nyitott a kalákamunkára.

Jelenleg nincs megoldás arra, hogy hosszútávon is javuljon a járdahálózat állapota Pécelen. Erről maga Szöllősi Ferenc, a település polgármestere beszélt, amikor egy helyi család arra hívta fel a figyelmét, hogy babakocsival szinte lehetetlen közlekedni a város bizonyos pontjain. Az péceli önkormányzati lap által közölt beszélgetésben a városvezető elmondta, hogy szerinte az lenne a megoldás, ha egy-egy utcában összefognának a lakók és közösen csinálnák meg a járdát saját házuk előtt.

Ehhez hasonló megoldásra egyébként van példa, igaz, pályázati támogatás is társul hozzá. Üllő Város Önkormányzata betonból, illetve térkőből épült járdák felújítására és megépítésére írt ki pályázatot nemrég.

Pécelen több útszakasz mellől hiányzik a gyalogút, aminek többek között az is az oka, hogy az elmúlt időszakban rengeteg mezőgazdasági területet vontak belterületbe, parcelláztak fel és adtak el, azonban az alapvető infrastruktúra nem épült ki ezeken a részeken 100%-osan.

A felelős cégek mindent megígértek, járdát is, majd az eladás után a pénzt kimenekítve csődbe vitték a cégeket, a lakók meg itt maradtak az üres ígéretekkel

– tette hozzá Szöllősi Ferenc. Ráadásul a polgármester szerint ha lenne is az önkormányzatnak anyagi forrása, akkor is prioritást élvezne a felszíni csapadék-elvezetés megoldása, ugyanis amíg ez meg nem valósul addig nincs értelme út- és járdaépítésnek sem.