Felelőtlen „művészek” keserítik meg a környékbeli települések életét. Gyálon és Üllőn is mélyen a zsebükbe kell nyúlniuk a graffitisek áldozatainak.

Graffitivel rongált buszmegálló Gyálon

Az elmúlt napokban több panasz látott napvilágot azzal kapcsolatban, hogy ismeretlenek firkálnak össze több felületet, nem kímélve a közösségi és magántulajdonú épületeket sem. Gyál városüzemeltetéssel foglalkozó önkormányzati cége is az illegális graffitisek kárvallottjai közé tartozik. A cég Facebook oldalán azt írták, hogy hiába cserélték ki az elmúlt években szinte az összes gyáli buszmegállót, vannak, akik nem becsülik ezt a munkát és azonnal megrongálják.

A városüzemeltető cég hozzátette azt is, hogy bíznak abban, hogy a kézjegyekhez tartozó személyek beazonosítását követően sikerül némileg megfékezni a rongálásokat.

Üllőn is ugyanaz a személy akciózott?

Üllőn is rongálnak a graffitisek

Mindeközben egy üllői Facebook-csoportban is egymás után bukkantak fel olyan fotók, amelyen graffitisek „munkáját” örökítették meg a helyiek. Az Üllői Tükör tagjai szerint a város több pontján vélhetően ugyanaz a személy okoz károkat magántulajdonú házakban, kerítésekben. Az egyik tulajdonos, akinek a kapuját szintén összefestették úgy fogalmazott: “Mi még egész jól jártunk, csak a kerítés kapott a festékből, van az utcában házfal is feliratozva.”

És valóban, vannak olyan üllői házak, ahol a külső vakolat vált a rongálók áldozatává. Egyes utcákban 6-7 helyen firkáltak össze falakat, kerítéseket.

Ha összehasonlítjuk a Gyálon és az Üllőn megjelenő firkálmányokat, akkor az is felfedezhető, hogy a két kreálmány hasonló elemeket tartalmaz, így talán az sem zárható ki, hogy ugyanaz a személy teszi le a névjegyét térségünk településein.

Érdemes összegyűjteni

Ha ön is tud olyan graffitiről saját településén, ami megkeseríti a lakosság életét, akkor küldje be a Reflexx Láttam, küldöm oldalán! Ha elég sok fotó érkezik, talán könnyebb lesz a rongálók nyomára bukkanni.

Addig is álljon itt egy fotómontázs a gyáli és az üllői rongáló “aláírásáról”.

 

(Fotók: Üllői Tükör, Gyál Városfejlesztési és Városüzemeltetési Nonprofit Kft.)