A következő hetekben megkezdődik  Monoron a Petőfi Sándor utca, Virág utca és Széchenyi utca közötti szakaszának felújítása. A fejlesztésére a szükséges források is rendelkezésre állnak, ugyanis tavaly év  végén 450 millió forint támogatást kapott Monor a kormánytól, melynek jelentős részét erre a projektre szánja a város vezetése.

Zsombok László polgármester a Strázsa újság februári számában ismertette röviden a beruházást. Az egykori fogorvos lakóházát és rendelőjét – melyben hosszú időn keresztül a Kossuth Lajos Általános Iskola tagintézménye működött -, eredeti állapot szerint szeretné felújítani városunk. Ennek érdekében az egykori tulajdonosok leszármazottait is felkutatták és a terveket is eszerint készítették el. Az épület, a munkák befejezését követően, a Klebersberg Központ Monori Tankerületének ad majd helyet.

– Az épület mellett a teljes közterület felújítása is megtörténik – olvashatjuk a polgármester szavait. A tervek szerint egy forgalomcsillapított, díszkővel és térburkolatokkal ellátott, parkosított utcaszakaszt alakítanak ki 2017 végére. Emellett a környező utcákban parkolók kialakítása is napirenden van. Ezzel újabb fontos szakasz újul meg a város egyik legforgalmasabb – a vasútállomást és a városközpontot összekötő -, utcájában. A Petőfi Sándor utca központhoz közelebb eső részén pedig a járdaprogram keretében újítják majd fel a gyalogutakat.

forrás: monor.hu