Ma kezdi meg tavaszi ülésszakát az Országgyűlés. A parlament egyebek mellett a nagypéntek munkaszüneti nappá nyilvánításáról szóló előterjesztést is megvitatja.

Az előzetes napirendi javaslat alapján az ülésnap elején fogadhatják el a tavaszi ülésszak munkarendjét, ezt követően a megszokott interpellációk, azonnali kérdések és válaszok hangozhatnak el, majd a nagypéntek munkaszüneti nappá nyilvánításával összefüggő kormánypárti előterjesztés vitáját folytatják le. A képviselők kedden belefognak az illegális bevándorlók őrizetbe vételéről szóló, a belügyminiszter által beterjesztett törvénycsomag tárgyalásába, továbbá újra szavazhatnak egy az Alkotmánybíróság által több ponton alaptörvény-ellenesnek minősített előterjesztésről.

A parlament négy, a közelmúltban elhunyt volt képviselőről is megemlékezik, köztük Torgyán József (FKGP) egykori földművelésügyi és vidékfejlesztési, valamint Katona Kálmán korábbi közlekedésügyi miniszterről. A két volt tárcavezető mellett megemlékeznek a szintén a közelmúltban elhunyt Kocsenda Antalról (FKGP) és Erkel Tiborról (MIÉP).

 

(MTI)

Fotó: parlament.hu