Tavasszal még a Jobbik országgyűlési képviselőjelöltje volt térségünkben, mára viszont úgy döntött, hogy elhagyja a szervezetet. Sas Zoltán szűkszavúan nyilatkozott a döntéséről.

Sas Zoltán november 7-én reggel saját közösségi oldalán értesítette a nyilvánosságot döntéséről:

Mai nappal kiléptem a Jobbikból. A továbbiakban lehetséges politikai és közéleti szerepvállalásomról később döntök. Az önkormányzati képviselői munkámat esküm, és a legjobb tudásom szerint a továbbiakban is elvégzem.

– írta a politikus.

A bejelentésre Volner János a Jobbik korábbi alelnöke, és frakcióvezetője is reagált. A Facebookon azt írta, hogy

Egy újabb remek ember és hű barát hagyta ott a Jobbikot. Sas Zoli nem csak országgyűlési képviselőjelöltje volt a pártnak, hanem a rendvédelmi és nemzetbiztonsági kabinetet is vezette, valamint aktív szerepet vállalt a párt belső biztonságának megerősítésében is. Ismerem a rendszer működését: pánik van és megy a telefonálgatás, az ígérgetés. Sajnos a Jobbik vezetői még mindig nem értik: nem lehet mindenkit pénzzel és képviselői hellyel megvásárolni, ahogy engem sem lehetett az EP-hellyel, úgy Zolit is hiába kecsegtetik azzal, hogy a jövő évi EP-választás után átveheti valamelyik távozó országgyűlési képviselő helyét. Nálunk az ilyesmi hatástalan. Feltételezem, Zolinak is utána fognak köpni, ma még megy a könyörgés és az ígérgetés, de holnap már “áruló” lesz Ő is. Így megy ez…