Felsőpakony Európa egyik gyepmestere lett

Lassan a fél világ egy felsőpakonyi cég lábai előtt hever, ráadásul szó szerint. Ezúttal Diósgyőrben estek hasra a pakonyi fűgyár munkája előtt.

Ez itt nem a reklám helye, ennek ellenére nem lehet nem beszámolni az egyik felsőpakonyi cég egyre nagyobb sikeréről. A Pannon Turfgrass nevű cégnek köszönhetően ma már több külföldi stadiont is világszínvonalú magyar gyep borít, öregbítve ezzel térségünk hírnevét is. A 3500 lakossal rendelkező Felsőpakonyt egyre gyakrabban emlegetik a hazai és külföldi futballklubok háza táján. A magas szintű versenysportban a gyepnek különösen extrém követelményeknek kell megfelelnie, ráadásul tökéletes látványt kell nyújtania a TV képernyőjén keresztül is, ezért nem mindegy, hogy milyen füvet és milyen szakértelemmel telepítenek a stadionokban.

Most éppen Miskolcon csodálták meg a térségünkben működő vállalkozás tudását. Az egyik diósgyőri szurkolói portál nem spórolt a dicsérő szavakkal, amikor a pakonyi „fűgyár” legújabb munkájával szembesült. Az amigeleken.hu a legutóbbi stadionbejáráson szerzett tapasztalatait úgy foglalta össze, hogy

Az arénába érve elsőként a gyepszőnyeget csodáltuk meg. Valami elképesztően csodálatos látványt nyújtott a biliárdasztal simaságú gyep, ami Felsőpakonyból érkezett Diósgyőrbe és esőmentes időjárás esetén hetente kétszer locsolják.

Számos magyar stadion mellett a Pannon Turfgrass szállított gyepszőnyeget többek között a salzburgi Red Bull Arénába, a bécsi stadionba, a Levszki Szófia (Bulgária) arénájába és a ljubljanai (Szlovénia) Stozice stadionba is. Szintén a felsőpakonyi cég varázsolt csodálatos gyepet a 2008-as osztrák-svájci rendezésű Európa Bajnokságon a klagenfurti és innsbrucki pályákon.

Alábbiakban mutatjuk a felsőpakonyiak néhány munkáját:

 

A készülő diósgyőri stadion (Fotó: amigeleken.hu)

 

Ernst Happel Stadion Ausztriában (Fotó: turfgrass.hu)

 

A Wroclaw stadion Lengyelországban (Fotó: turfgrass.hu)

 

A Poznan stadion Lengyelországban (Fotó: turfgrass.hu)

 

Stožice stadion Szlovéniában (Fotó: turfgrass.hu)

 

Az innsbrucki stadion Ausztriában (Fotó: turfgrass.hu)

One thought on “Felsőpakony Európa egyik gyepmestere lett

 • 2019-11-02 at 06:38
  Permalink

  A gyepmester (régies nevén: sintér) az állategészségügy területén, általában önkormányzati alkalmazásban vagy megbízásból dolgozó személy, aki a kóbor jószágokat befogja, a közterületen található állati hullákat, tetemeket begyűjti, a gyepmesteri telepen megfigyelésre elhelyezett állatokat gondozza, az elrendelt leöléseket végrehajtja, illetve elvégzi az önkormányzat által elrendelt egyéb állategészségügyi köztisztasági feladatokat.
  (wikipedia)
  Szóval hangzatos cím, csak nem igaz…remélem 😂

  Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .