Tiltott pártfinanszírozást gyanít a Pest Megyei Kormányhivatal a Publimont és a Mahir által kihelyezett plakátok miatt. A két cég tiltakozik a határozat ellen.

A kormányhivatal keddi, MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a kormányhivatalok a jogszabályban előírt feladatukat végzik, amikor a Publimont és a Mahir felületeiről eltávolítják a plakátokat Pest megyében, mert a cégek nem tettek eleget az adatszolgáltatási kötelezettségüknek. Egyrészt nem jelentették be a plakátok listaárát, és a szerződést sem küldték meg, így a kormányhivataloknak két napon belül el kellett rendelni a reklámok eltávolítását.

Közölték továbbá, hogy a kormányhivatal kérésére a rendőrség biztosítja a helyszínt, viszont a rendőrök a plakátok leszedésében nem vesznek részt. Felszólították a két céget, hogy ne tiltakozzanak tovább, hanem adják be a kért adatokat.

Simicska Lajos, akinek mind a Publimont, mind a Mahir az érdekeltségi körébe tartozik azt nyilatkozta, hogy a kormányhivatali határozatokat jogsértőnek tartja, ezért jogi úton támadják meg a döntést.