Kreatív, ügyes kezű gyömrői óvodások készítették az ország egyik legjobbnak ítélt alkotását a rendőrség által hirdetett rajzpályázaton. A hatóság a kezdeményezéssel a közlekedésbiztonság fontosságára kívánta felhívni a figyelmet.

Közlekedésbiztonság gyermekszemmel címmel hirdetett országos rajzpályázatot az Országos Rendőr-főkapitányság Országos Balesetmegelőzési Bizottsága (ORFK-OBB), amelyen az egyik gyömrői intézmény óvodásai is sikeresen szerepeltek. A Varázskert óvodába járó négy kislány a negyedik legjobb pályaművet készítette kategóriájában.

A gyömrői gyerekek rajza az eredményhirdetésen

Az ORFK-OBB megalakulásától kezdve minden évben meghirdeti a „Közlekedésbiztonság gyermekszemmel” című rajzpályázatot három (óvodás, általános iskola alsó, valamint felső tagozatos) kategóriában. A gyermekek alkotásai tetszőleges technikával készülhettek, amelyeket a fiatal pályázók a megyei balesetmegelőzési bizottságoknak küldtek el. A megyei értékelés után a legjobb rajzokat kiállításon mutatták be, majd az országos döntőre is elküldték. A végső döntést egy közlekedési szakemberekből, rendőrökből, tanárokból és művészekből álló zsűri hozta meg.

A rajzpályázat országos döntőjének nyilvános díjátadó ünnepségét 2017. május 27-én, szombaton tartották a Fővárosi Állat- és Növénykertben. Liszák Réka, Ducsai Flóra, Bukor Janka és Nahóczky Flóra ajándékcsomaggal és egy állatkerti belépővel lettek gazdagabbak, amelyet egy ebéddel egybekötött eredményhirdetésen vehettek át a gyömrői gyerekek.