Mezey Attila a leggyorsabb, Békefi Miklós a legnyugodtabb, Kovács István pedig a legújabb polgármesterjelölt a gyömrői időközi választás kampányában. A három induló közül egyet már hivatalosan is nyilvántartásba vett a Helyi Választási Bizottság.

Mezey Attila lett az időközi polgármester-választás első hivatalos jelöltje. A Gyömrő 2000 Kör támogatottja március 6-án vette fel az aláírásgyűjtő-íveket, amiket rendkívül gyorsan, 24 óra elteltével be is nyújtott a Helyi Választási Bizottságnak (HVB). Ahhoz, hogy valaki polgármesterjelölt legyen legalább 300 darab választópolgár ajánlása szükséges, ezért a HVB 314 darab támogató aláírás ellenőrzése után hivatalosan is jelöltté nyilvánította Mezey Attilát.

Ahogy ilyenkor lenni szokott, az alpolgármestert támogató szervezett bejelentette, hogy az aláírásgyűjtést tovább folytatják.

Békefi gratulál. Egyelőre

Békefi Miklós (Forrás: Facebook)

Indulásának bejelentéséhez hasonlóan láthatóan az aláírásgyűjtést sem tekinti versenynek Békefi Miklós. A független jelölt szerda délelőtt a település központjában állítja fel saját standját, hogy személyesen találkozzon támogatóival.

“Tízből tíz nő szerint attól, hogy valaki gyors, még nem biztos, hogy jó is…”

Ezzel az idézettel reagált az alpolgármester gyorsaságára Békefi Miklós. A független jelöltaspiráns az idézettel arra utalt, hogy tavaly nyáron, az előző időközi választás kampányában épp ezekkel a szavakkal reagált a Gyömrő 2000 Kör akkori polgármesterjelöltje, miután az egyik riválisa villámgyorsan leadta a választási bizottságnak az összegyűjtött támogatói aláírásokat. Békefi vélhetően ezzel is azt kívánta üzenni, hogy változtatni szeretne a gyömrői közélet stílusán, mivel saját közösségi oldalán úgy fogalmazott:

A mostani kampányban is volt egy nagyon gyors jelölt, aki ma leadta az aláírásokat. Én csak annyit szeretnék reagálni: gratulálok a Gyömrő 2000 Kör polgármesterjelöltjének és segítőinek a sikeres gyűjtéshez!

Újra Kovács a Munkáspárt jelöltje

Kovács István (Forrás: munkaspart.hu)

Zajlik az aláírásgyűjtés a Munkáspártnál is, mint kiderült, a baloldali szervezet ismét Kovács Istvánnal vág neki a voksokért zajló versenynek. A szervezet aktivistái jelentek meg elsőként saját standdal Gyömrőn, s várhatóan nekik sem jelent majd gondot a 300 aláírás összegyűjtése.

 

 

 

(Címlapfotó: Mezey Attila Facebook oldala)