A rendőrök egy gyáli lakásban közel 25 ezer adag, összesen 5,83 kilogramm heroint találtak, amelynek az utcai forgalmi értéke mintegy 70 millió forint.

Négy kábítószer-kereskedőt vettek őrizetbe a rendőrök hétfőn, miután majdnem hat kilogramm heroint találtak egy gyáli lakásban – közölte a rendőrség kedden a honlapján.

A közleményben azt írták, a jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint egy szerb férfi megbízásából K. István délegyházai és M. Károly gyáli lakos február 1-jén Törökországba utazott, hogy heroint szállítsanak Budapestre továbbértékesítés céljából. A két férfi február 6-án egy alsónémedi telephelyre vitte a kábítószert, ahol pár napig tárolták, majd átszállították M. Károly gyáli lakására, hogy ott felhígítsák, és kisebb adagokra porciózzák.

A rendőrök hétfőn megjelentek M. Károly lakásán, és tetten érték a szerb férfit, valamint M. Károly édesanyját a kábítószer csomagolása közben. A férfi megpróbált elszökni, de a rendőrök elfogták. Szintén a nap folyamán fogták el a másik két gyanúsítottat is.

A házkutatás során majdnem 25 ezer adag heroint találtak, amelynek az utcai forgalmi értéke mintegy 70 millió forint. Emellett a kábítószer terjesztéséhez használt mérleg és csomagolóeszközök is voltak a helyszínen.

A rendőrök a négy kábítószer-kereskedőt gyanúsítottként hallgatták ki és őrizetbe vették.

MTI