A helyi közlekedés lehet az iparűzési adó haszonélvezője

Elsődlegesen a helyi tömegközlekedés finanszírozására kellene fordítaniuk az iparűzési adót az önkormányzatoknak. Mindezt törvénybe foglalná a kormány.

A Miniszterelnökség közszolgálatért felelős államtitkára egy keddi sajtótájékoztatón elmondta, hogy a kormány az önkormányzatok egyik legfontosabb feladatának a helyi tömegközlekedés finanszírozását tartja. Az MTI beszámolója szerint Tuzson Bence hozzátette azt is, hogy szeretnék egyértelműsíteni ezt a feladatot, ezért a kormány törvénybe kívánja foglalni, hogy az iparűzési adót elsődlegesen a helyi tömegközlekedés finanszírozására kell fordítani.

Minél több vállalkozás működik egy településen, annál nagyobb az esélye arra, hogy a saját lábán is stabilan tudjon állni. Térségünk településeinek iparűzési adóbevételeiről korábban a Reflexx készített összefoglalót.

(Címlapfotó: Helyi buszjárat Gyömrőn, Fotó: budapestkornyeke.hu)

One thought on “A helyi közlekedés lehet az iparűzési adó haszonélvezője

 • 2019-11-13 at 08:56
  Permalink

  “Iparűzési adó” a helyieknek munkát, megélhetést biztosító nagy cégek, vállalkozások, egyéni vállalkozók nélkül minimális!
  Az pedig kell az intézmények karbantartására!
  Ne beszéljünk olyanról, ami ismét megvalósíthatatlan! 😤

  Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .