A győri polgármester vállalta a felelősséget saját tetteiért és lemondott a szexbotránya miatt. Borkai Zsolt nem akarta, hogy a körülötte kirobbant botrányok az általa vezetett várost terheljék.

A győri közgyűlés alakuló ülése után, péntek 16 órai határidővel lemond polgármesteri tisztségéről Borkai Zsolt, Győr polgármestere. A politikus ezt szerdán a győriekhez írt nyílt levelében jelentette be, amelyet eljuttatott az MTI-hez is.

Mint írta, a folyamatos vádaskodás ellenére azért nem mondott le eddig, mert szerette volna, hogy a városnak olyan polgármestere legyen, akit a győriek megválasztottak és képes Győrt vezetni. Hozzátette: szereti Győrt, ezért nem szeretné a személyével és a vele történtekkel hátráltatni a város további fejlődését, így lemond polgármesteri tisztségéről.

Levonom a konzekvenciákat és vállalom a felelősséget

– hangsúlyozta a politikus.

Nemrég Orbán Viktor miniszterelnök úgy reagált a polgármesterrel kapcsolatos hírekre, hogy

Én vagyok ennek a politikai közösségnek, a Fidesznek a vezetője és bizonyos dolgok nálunk nem megengedhetők.

Borkai Zsoltról az önkormányzati választások előtt egy – magát az ördög ügyvédjének nevező – ismeretlen tett közzé az interneten fotót és videót, amelyeken a polgármester több ember társaságában volt látható szexuális aktus közben.

Fotó: MTI