Felmondások sorozata indult el egy internetes és egy kábelcsatornánál. 

Felmondtak a Jobbik-közeli N1TV vezető munkatársai, köztük Kisberk Szabolcs. Az N1TV volt főszerkesztője kollégáival közösen egy olyan videót posztolt, melyen éppen elhagyják a szerkesztőséget, mielőtt lekapcsolják a lámpákat.

Ez volt az az internetes TV, amelyik május közepén egy riportot készített Gyömrőről. Az összeállítás arról szólt, hogy egy ismeretlen személy feljelentést tett, mivel állítása szerint botrányosan nézett ki a gyömrői tófürdő, illetve azért, mert vezetékes vizet engedtek a tóba. A történtekről akkor a Reflexx is beszámolt.

A PestiSrácok.hu-nak sikerült elérnie Kisberk Szabolcsot, aki azt nyilatkozta, hogy nem azért álltak fel, mert valahonnan ajánlatot kaptak, egyszerűen csak vállalhatatlan volt számukra, ami a Jobbik holdudvarában folyt az utóbbi időszakban.

Nem véletlenül mondjuk a videóban, hogy nekünk tiszta a kezünk […] Én az N1 TV-nél annyi mindent láttam, hogy abból kijönne egy bűnügyi regény.

– nyilatkozta a volt főszerkesztő.

A történtekre gyorsan reagált a televíziót működtető Kiegyensúlyozott Médiáért Alapítvány, amely szerint a felmondások ellenére a csatorna tovább működik.

Úgy tűnik, a Hír TV is átalakul

Ezzel egyidőben érdekes változások zajlanak a Hír TV-nél is. A Jobbik támogatójaként emlegetett Simicska Lajos július elején adta el komplett cégcsoportját a kormánypárt holdudvarához sorolt Nyerges Zsolt vállalkozónak. Az adás-vétellel a 2003 óta működő Hír TV is Nyerges tulajdonába került. Azt már most tudni lehet, hogy távozik a TV-től Kálmán Olga. A helyszínen az egyik műsorvezető, Csintalan Sándor azt nyilatkozta, hogy

abban biztos, hogy irányváltás lesz a tévénél, és a kormányhoz, illetve a Fideszhez lojális irányba állítják ismét.

Körülbelül egy évvel ezelőtt épp ehhez a csatornához igazolt a gyömrői önkormányzat korábbi kommunikációs referense. Hauser Antal a Hír TV-s munkájával párhuzamosan azt Signal TV-t is szerkeszti, amely évekig felületet biztosított a jobbikhoz közel álló N1TV anyagainak.