Megfenyegette a gyömrői képviselő-testületet a város korábbi polgármestere – írja a Gyömrői Hírhatár. A képviselők azt mondják, hogy elég volt az elmúlt időszakban tapasztalható, fizetett, város ellen irányuló lejárató kampányból.

Gyenes Levente még május elején fordult Gyömrő képviselő-testületéhez azért, hogy engedélyt kérjen a Gyömrő név használatához. A település nevét olyan kulcstartókon szeretné feltüntetni, amelyet azoknak az adományozóknak adna, akik anyagilag támogatják egy defibrillátor megvásárlását.

A Gyömrői Hírhatár felidézte, hogy a helyi képviselők legutóbbi ülésükön közel félmillió forintot ajánlottak fel saját pénzükből arra, hogy a lehető leghamarabb meg lehessen vásárolni a tófürdőre tervezett defibrillátort. A felajánlott összeget átadták Gyenes Leventének, így a kulcstartókra vonatkozó kérelem okafogyottá vált.

Közben kiderült: a kulcstartók fontosabbak, mint a defibrillátor

Bár a jótékonysági cél teljesült, ennek ellenére Gyenes továbbra is le szeretné gyártani a „Jó itt élni, Gyömrő” feliratú kulcstartókat, ezért újabb kérelmet nyújtott be a testületnek. A lap információi szerint a második kérelemben egy szó sem esett az adományok megköszönéséről, viszont igen durva hangnemben, szinte megfenyegette, törvénysértéssel vádolta a testületet.

A volt városvezető a beadványban jelezte, hogy feljelentést tesz a testület ellen, ha az nem hoz érdemi döntést a kulcstartók ügyében. Emellett Gyenes Levente a levélben azt is követelte, hogy adják ki számára a legutóbbi testületi ülés hanganyagát.

A Gyömrő 2000 Kör képviselői is megdöbbentek a volt polgármester lépésén

A lap szerint a testületi ülésen sokan reagáltak a volt polgármester beadványára, többségében a Gyömrő 2000 Kör soraiból. Egy idősebb képviselő azt sérelmezte, hogy Gyenes Levente valamiért most épp azt a csapatot támadja, akiknek minden népszerűségét köszönheti. De akadt olyan is, aki színjátéknak nevezte a benyújtott kérelmet, hiszen a volt polgármester olyan kulcstartók gyártásához követel most engedélyt, melyeket amúgy már régóta forgalmaznak – engedély nélkül.

Mezey Attila polgármester a testületi ülésen például azt mondta, hogy

megdöbbentette ez a támadó hangnem, hiszen a képviselők a legjobb szándékkal adakoztak nem kis összegeket, amiért nem vártak köszönetet, de fenyegetést sem.

Az egyik képviselő szerint láthatóan nem is az adománygyűjtés a valódi cél, hanem a „Jó itt élni, Gyömrő” feliratú kulcstartó terjesztése, amely politikai marketing célokat szolgál.

Nem használható politikai célokra a város neve

Az adománygyűjtést egyébként testületi jóváhagyás nélkül is meg lehet tartani. A kulcstartók osztogatása ehhez nem szükséges. Ebből a megfontolásból a képviselők végül nem adtak engedélyt arra, hogy egy politikai marketing célokat szolgáló kulcstartón használják a város nevét – írja a Gyömrői Hírhatár.

 

(Nyitófotó: látványterv a sokat vitatott kulcstartóról)