A Fazekas Család Kft. nyerte el az Év Kisvállalkozója Díjat idén Pest megyében. A cím odaítéléséről minden évben, december 4-én dönt Pest Megye Közgyűlése.

Az üllői Fazekas Család Kft. sertéshús feldolgozásával és füstölt áruk előállításával foglalkozik. Termékei között megtalálhatók a hagyományos magyar termékek – a füstölt szalonna, a tepertő, a disznósajt, a füstölt kolbászok, illetve a májas és véres hurka. Bár maga a cég csak közel két és fél évvel ezelőtt alakult meg 10 fővel, a család már 20 éve űzi ezt a mesterséget. A vállalkozás folyamatosan, önmerőből bővült, ma már egy uniós szintű üzemben végzik a munkát. A családi vállalkozás termékeikben visszahozza a régi, hagyományos ízeket magas minőségben, frissen.

Pest Megye Közgyűlése 1999-ben határozott úgy, hogy december 4. napját Megyenappá nyilvánítja, annak emlékére, hogy Pest-Pilis-Solt vármegyét 358 évvel ezelőtt, 1659. december 4-én alapították. Ezen a napon több kitüntető díjat is átadnak, többek között a Pest Megye Díszpolgára címet is. Ez utóbbit idén Cseh László olimpiai ezüst- és bronzérmes, világ- és Európa-bajnok, százszoros magyar bajnok úszó kapta kimagasló sportolói és közéleti tevékenysége elismeréséül.

 

(Nyitófotó: balról jobbra: Wentzel Ferenc, Pest Megye Közgyűlésének alelnöke, Fazekas Violetta, Fazekas Család Kft. képviselője,  Szerenka Tibor, Pest Megye Közgyűlésének alelnöke; Forrás: pestmegye.hu)