Megvan az Erő és Elszántság nevű mozgalom első nem hivatalos önkormányzati képviselője a vecsési választókerületben. Szabó Attila a JOBBIK-ból igazolt a magát szélsőjobboldalinak valló szervezetbe. 

Kilépett a JOBBIK-ból a párt vecsési önkormányzati képviselője. Szabó Attila 2017. július elején szakított végleg a radikális párttal, döntéséről július 25-én tájékoztatta a vecsési képviselőtestületet.

Önkormányzati munkája mellett Szabó látta el a JOBBIK helyi szervezetének elnöki teendőit is. Az általa vezetett közösség kisebb feszültséget is okozott a radikális pártban az elmúlt hónapokban, ugyanis Szabó Attiláék nyilvánosan nehezményezték, hogy a párt vezetői köszöntötték a magyarországi zsidóságot legismertebb ünnepük alkalmából. Vona Gábor azonnali fegyelmit és kizárást emlegetett, de végül elcsendesült az ügy. A vecsési JOBBIK Facebook oldalán februárban még úgy fogalmaztak, hogy “a vecsési Jobbik alapszervezete radikális volt, radikális ma is, és a jövőben is radikális marad, de a Jobbik csapatban tevékenykedik”.

Úgy tűnik, hogy ez a szándék csak pár hónapig tartott. A Williams TV-nek nyilatkozva Szabó Attila elmondta, hogy július elején kilépett a JOBBIKBÓL. Hozzátette:

bár a továbbiakban független képviselőként ül majd a testületben, de az Erő és Elszántság Mozgalom eszmeisége alapján és mentén végzi majd a munkáját.

Az említett szervezet július elején bontott zászlót Vecsésen, amelynek alapítói úgy látják, sem a Fidesz, sem a Jobbik nem képviseli hitelesen az értékrendjüket.

 

(Címlapfotó: azonnali.hu)