Volt olyan csapat, amelyik épp csak lecsúszott az NB II-ről, de akadt olyan is, akinek 7 gólt rámoltak egy mérkőzés alatt. Mutatjuk, hogyan zárták csapataink a legutóbbi labdarúgó bajnoki idényt.

Vegyes képet mutatnak térségünk futball csapatai – a Monor mellett immár a Vecsés FC is a harmadosztályban rúghatja a bőrt. Előbbi brillírozott és ezüstérmes lett, utóbbi meggyőző eredménnyel lett a negyedosztály bajnoka. Az alsóbb, megyei osztályokban viszont volt olyan, ahol kiállni sem tudott egy csapat a soron következő mérkőzéseken.

Hamarosan kezdődik a 2017-2018-as idény, a legtöbb helyen már ismert a menetrend. Ennek apropóján bemutatjuk, hogy melyik településen hogyan teljesítettek az elmúlt szezonban a labdarúgók.

Monor – NB III.

Remek sorozattal második helyen zárta a legutóbbi szezont a Monor labdarúgó csapata. Bár az alakulat egy lépéssel lecsúszott az NB II-ről, ennek ellenére a mostani eredmény a monori labdarúgás elmúlt másfél évtizedének legjobb helyezését jelenti. Az utolsó fordulót már tét nélkül játszotta a csapat. A klub célja a következő idényben is az lesz, hogy dobogós helyen végezzenek, ehhez azonban komoly energiákat kell majd mozgósítani. Az ezüstérmes csapatból nem kevesebb, mint nyolc játékos távozott.

Vecsés – NB III.

Kétségtelenül az egyik legnagyobb sikert a Vecsés FC érte el a térségben, a piros-fekete alakulat a 2016-2017-es idényt a Megyei I. osztály bajnokaként zárta. Ezzel Monor mellett egy újabb csapat is részt vehet az NB III. küzdelmeiben. A sikeres szereplés ellenére új edzővel vág neki a következő idénynek a Vecsés: Gendúr Lászlót a Vasastól érkező Simon Antal váltotta, aki többek között a Zalaegerszeg, az Egri FC és a Szolnoki MÁV FC csapatát is irányította korábban. Gendúr sem távozik a klubtól, ő a jövőben kapusedzőként folytatja munkáját. Simon mellett egy másik – futballberkekben jól ismert – személy, Dzurják Csöpi látja el a pályaedzői feladatokat. Az új edző úgy azt nyilatkozta, hogy egy stabil NB III-as csapat kialakítása a cél Vecsésen.

Nem mellékes, hogy ez a klub adta a Megyei I. osztály gólkirályát is, Tóth Attila 35 találatig jutott a 2016-2017-es bajnokságban.

A vecsési bajnok csapat 2017-ben (Fotó: vecsisitajekoztato.hu)

Maglód – Megyei I. osztály

Nem úgy sikerült a 2016-2017-es idényt zárni Maglódon, ahogy azt a városban tervezték. A legnagyobb zakót éppen szomszédjaiktól, a később bajnoki címet nyerő Vecséstől szenvedték el, akik 90 perc alatt 7 gólt rámoltak a rossz napot

A Maglód TC játékosai (Fotó: maglodtc.hu)

kifogó Maglód TC-nek. A város polgármestere az idény után azt nyilatkozta, hogy a végén szerinte még a bennmaradás is bravúr volt.

Ennek ellenére a jövőben szeretne jobban teljesíteni a csapat, már a felkészülést is elkezdték a 2017-2018-as évadra. Schindler Szabolcsot, az eddigi vezetőedzőt Nahóczky Attila váltotta a kispadon. A legutóbb Diósdon dolgozó szakember számára nem lesz ismeretlen az egyesület, hiszen 2009 őszétől másfél éven át már irányította a Maglód TC-t, sőt a 2009-2010-es szezonban az NB III. Mátra csoportjában a dobogó második fokáig vezette a gárdát.

Ecser, Gyál, Gyömrő, Pécel, Üllő – Megyei II. osztály

Vegyes képet mutattak az alsóbb osztályban játszó csapatok.

Az ecseri felnőtt csapatot kizárták a bajnokságból, mivel 3 mérkőzésen nem tudtak kiállni. Egyúttal búcsúztak is a megyei másodosztálytól.

Ecserhez hasonlóan, a gyáliak is a kiesők között zárták az idényt, így a Gyáli BKSE is elbúcsúzott a Déli csoporttól. A következő szezont már a Megyei III. osztályban kezdhetik. 

Az UFC Gyömrő csapata a Pest Megyei Kupa döntőjében 2017-ben (Fotó forrása: Tura VSK)

A bajnokságban harmadik helyen zárt az UFC Gyömrő, s még ettől is szebb eredményt ért el a Pest Megyei Kupában. A döntőben végül a Turával szemben csúsztak le a dobogó legfelső fokáról. (A Pest Megyei Kupában a megyei I. vagy II. osztályú bajnokságban szerepelő klubok vesznek részt, NB II-es és NB III-as csapatok nem. )

A gyömrőiek annak is örülhettek, hogy egyik játékosuk, a 21 éves Horváth László Dávid lett a Keleti csoport gólkirálya, 39 találattal, amelyből 9-et a Hévízgyörkkel játszott emlékezetes mérkőzésen szerzett, amelyen 17-1-re győztek a hazaiak.

A Pécel Spartacus SE csapatának nem sikerült szépen zárnia az idényt: az utolsó fordulóban 7-1-es vereséggel búcsúzott a bajnokságtól, ezzel 10-ik helyen zárt a Megyei II. osztály Északi csoportjában.

Az Üllő SE a Megyei II. osztály Keleti csoportját a stabil középmezőnyben zárta. A 16 csapatos versenyben 10 győzelemmel, 10 vereséggel és 6 döntetlennel a 8-ik helyen zárt.

 

(Címlapfotó: monorse.hu)