Új, jobboldali radikális mozgalom indul, amelynek alapítói úgy látják, sem a Fidesz, sem a Jobbik nem képviseli hitelesen az értékrendjüket.

A radikális szervezetet Vecsésen hozzák tető alá július 8-án, vélhetően a pozsonyi csata évfordulójára szervezett megemlékezés időpontjában. Az alapítók az Indexnek azt is elárulták, hogy a mozgalom gerincét a Betyársereg politikai szárnya, az Érpataki Modell Országos Hálózata és az Identitárius Egyetemisták Szövetsége (Identitesz) adja majd. Az új szervezet támogatói nem zárják ki, hogy a későbbiekben párttá alakulnak, de egyelőre nem érzik úgy, hogy időszerű lenne erről beszélni.

Tyirityán Zsolt, a Betyársereg vezetője szerint már most óriási az érdeklődés a mozgalom iránt, ezért elképzelhető, hogy június 8-ig a már említettek mellett további szervezetekkel bővül majd a mozgalom. A lap idézte László Balázst is, az új radikális szervezet másik háttércsapatának, az Identitesznek a vezetőjét, aki szerint július 8-a egy új erő ébredésének a napja lesz, amely a magyar etnikai önvédelem és a jobboldali egység jegyében lép a színre.

Nem meglepő a vecsési helyszín

Talán nem véletlen, hogy éppen Vecsésen bont zászlót az új alakulat. Ahogy arról a Reflexx is beszámolt, korábban a JOBBIK vecsési szervezete volt az, amelyik nyilvánosan nehezményezte, hogy a párt vezetői köszöntötték a magyarországi zsidóságot legismertebb ünnepük alkalmából. Vona Gábor azonnali fegyelmit és kizárást emlegetett. A párton belüli nézeteltérést végül úgy kommentálta a vecsési szervezet, hogy

Minden érdeklődő, de legfőképpen a sajtó részére a következő tájékoztatást tesszük közzé: A vecsési Jobbik alapszervezete radikális volt, radikális ma is, és a jövőben is radikális marad, de a Jobbik csapatban tevékenykedik.

Az új mozgalom nevét egyelőre nem árulják el.

 

(Címlapfotó: A Betyársereg tagjai a Becsület Napja rendezvényen – betyarsereg.hu)