Több település után immár a gyömrői városi busz közlekedési információi is megjelennek a Google Térképen. A lépésnek köszönhetően mostantól akár mobiltelefonon is könnyen megtekinthető a helyi járat menetrendje.

Ma már a gyömrői helyi járat menetrendje is megtalálható a Google Mapsen, így a menetrend áttekintésére és akár háztól házig vezető utazás tervezésére is van lehetősége azoknak a gyömrőieknek, akik gyakran használják a helyi autóbusz-járat szolgáltatásait. A Google utazástervezőjének köszönhetően elég beütni az indulási és az érkezési helyszínt, hogy a rendszer – akár a gyaloglási útvonalak figyelembevételével is – a legideálisabb utazási formákat ajánlja a felhasználó számára.

Apróságnak tűnik, de külön segítséget jelenthet a Gyömrőn közlekedők számára az, hogy a Google rendszere a menetrendet is áttekinthetőbben megjeleníti, az elmúlt években ugyanis rengeteg panasz érkezett a Pest megyei kisvárosban a városi busz menetrendjének átláthatatlansága miatt.

Az ötletet Patyi András, egy gyömrői fiatalember kezdeményezte a Google-nél, mert sokszor nem tudta előre, hogy munkából hazafelé a vasútállomástól gyalogolnia kell hazáig, vagy eléri a helyi autóbuszt. Patyi András arról tájékoztatta a Reflexxet, hogy

a Google rendszerében hamarosan a helyi járat megállóhelyei is megjelennek majd, de azokra még egy-két hétig várni kell.

Egyre több település tekinti partnernek a Google-t

Magyarországon először a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) került térképre a Google-nél, a fővárosi közlekedési cég a FUTÁR segítségével valós idejű közösségi közlekedési adatokat nyújt a keresőóriás számára. A lépés után a MÁV is tett egy lépést a XXI. század irányába, így már a vasúttársaság is lehetőséget biztosít arra, hogy műholdas nyomkövetési rendszere alapján tájékoztassa utasait a valós forgalmi helyzetről.

A két nagy cég után a vidéki társaságok között is felbukkantak olyanok, akik lehetőséget láttak a Google szolgáltatásaiban. Budapest után elsőként a Miskolci Városi Közlekedési Zrt. (MVK) vezette be ezt a szolgáltatást még 2015-ben. Ezt követően 2016. szeptemberétől Pécs helyi buszjáratai is felkerültek a keresőóriás térképére, s ma már különböző szolgáltatásokat nyújtó busztársaságok is kapcsolódtak a rendszerhez. Üde színfoltot jelent térségünk online életében, hogy immár Gyömrő is részese lett ennek a pozitív folyamatnak.