A 2006-os tüntetések érintettjeinek kér közkegyelmet a JOBBIK Magyarországért Mozgalom. A radikális párt Pécel önkormányzatának támogatására is számít.

Önálló képviselői indítványt nyújtott be a Pécel képviselő-testületének Berecz Gábor. A település jobbikos önkormányzati képviselője az előterjesztésben azt kéri, hogy Pécel vezetése nyilvánítsa ki azt a szándékát, hogy támogatja a közkegyelmi törvény alkalmazását a 2006-os tüntetések miatt folyamatban lévő és már lezárt büntetőeljárások érintettjeire. Magyarul: a jobbikos előterjesztés szerint automatikusan fel kellene menteni azokat, akik törvény szerint bűncselekményt követtek el a Gyurcsány-kormány idején kirobban tüntetésekben.

A jobbikos indítvány támogatásáról a péceli képviselő-testület február 23-án, csütörtökön 9 órakor dönt.

Mi történt 2006-ban?

2006 őszén került nyilvánosságra Gyurcsány Ferencnek az a beszéde, amit a balatonőszödi MSZP-frakcióülésen mondott el. Az eset után több ezres tüntetések kezdődtek, a tüntetők egy része megostromolta a Magyar Televízió székházát, illetve a rákövetkező napokban is több kemény összecsapás volt a tüntetők és a rendőrök között.

Fotó: MTI – Kovács Tamás